Pupiņu biezenis
Pupiņas ar vistas gaļu.
Uzvāra ūdeni, ieber pupiņas.
Kamēr pupiņas vārās, sagriež vistas fileju (tās vietā var lietot malto gaļu), sīpolu.
Vispirms eļļā izcep fileju, kad tā gandrīz gatava, pievieno sīpolu, cep, kamēr viss gatavs (lai veselīgāk, gaļu var vārīt).
Gatavām pupiņām pievieno sāli, vēl nedaudz pavāra, tad nokāš, samīca vai sablenderē, tumīgumam pievienojot pienu.
Biezenī caur spiedi iespiež ķiploka daiviņas, iemaisa sacepto fileju ar sīpoliem.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 2.l
- Mērcētas baltās pupiņas - 250.g
- Vistas fileja - 2-3 .gab
- Sīpols - 1.gab
- Ķiploka daiviņas - 2-3
- Eļļa.cepšanai
- Piens.pēc vajadzības
- Sāls.pēc vajadzības