Krāšņā kartupeļu omlete jeb spāņu tortilja
Ļoti sātīga, garšīga spāņu omlete, viegli pagatavojama. Produktus tai vienmēr var atrast mājas krājumos. Pēc izvēles var pievienot arī tomātus vai sēnes, desas vietā - žāvētu gaļu. Vai arī, ja mājās nekā vairāk nav, tad sanāk garšīga un sātīga arī tikai no kartupeļiem un olām.:)
Gatavošana:
Nomizo kartupeļus un sīpolus, sagriež smalkos gabaliņos un cep
lielā daudzumā eļļas. Ik pa laikam samaisa,jo nevajadzētu ļaut
kartupeļiem palikt brūniem.Kad kartupeļi un sīpoli gatavi (tiem
jābūt ļoti mīkstiem) var ņemt nost no pannas, bet tā,lai vissa
liekā eļļa paliek pannā nevis kartupeļos.
Ja klāt liekat sēnes, gaļu, desu vai ko citu, tad to tagad būtu
laiks apcept.
Sakuļ bļodā olas ar garšvielām un iemaisa iekšā kartupeļu/sīpolu
masā (ja pievieno desu,sēnes,tomātus utt. tad to vissu arī iemaisa
iekšā vienā masā).Tad visu masu ielej uzsildītā, mazliet ieeļotā
pannā ar paaugstinātām-noapaļotām malām. Cep uz lēnas uguns, līdz
omletes masa sabiezējusi.Tagad sākas jautrākā daļa - visa omlete ir
jāapgriež uz otru pusi tā, lai tā nesadalās:).Te palīgā var ņemt
vāku vai lielu šķīvi. Uzliek pannai virsū vāku un apmet pannu
otrādāk, lai omlete uzkrīt uz vāka, tad to var ieslidināt ar
negatavo pusi atpakaļ pannā:)
Mazliet vēl pacep uz lēnas uguns, kamēr gatava. Izrotā ar zaļumiem
un sīpolu apļiem.
Garšīga gan karsta, gan auksta.
Pasniedz griežot šķēlēs līdzīgi kā kūku :)
Lai labi garšo!
Iesūtījusi Laima Akopjana, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece
Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā
zemo cenu līderis "Supernetto"!
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 5.gab
- Olas - 4.gab
- Sīpols - 1.gab
- Petersili vai citi zalumi
- Mazliet puscietās desas
- Sāls,pipari,garšvielas.garšas