Krāsnī cepti paprikas kartupeļi
Šādi pagatavoti kartupeļi ir lēts, garšīgs un arī dekoratīvs cienasts.
Sastāvdaļas:
600 g kartupeļu
40 g sviesta
sāls
paprikas pulveris
Gatavošana:
Kartupeļus nomazgā un nokasa vai nomizo. Tad pa vienam kartupelim liek ēdamkarotē un ar nazi iegriež plānas šķēlītes (karote neļaus kartupeli pārgriezt līdz pašai apakšai, tāpēc šķēles turēsies kopā).
Iegrieztos kartupeļus saliek cepamajā traukā, pārkaisa ar sāli. Ar sietiņa palīdzību uzkaisa paprikas pulveri.
Katliņā izkausē sviestu un lielāko daļu pārlej kartupeļeim. Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 50 minūtes (atkarībā no kartupeļu lieluma). Cepšanas laikā divreiz paver krāsni un pārlej kartupeļiem atlikušo kausēto sviestu.
Recepte: Dienas Ēdieni