Kabaču kārtojums. Fotorecepte
Ēdiens ir viegls, bet reizē arī sātīgs un garšīgs. Iesūtījusi Agita Gabrāne!
Nomizoju kabacīšus, sagriežu šķēlītēs. Apkaisu ar sāli un
pipariem (nedaudz). Panēju miltos un olā, cepu sakarsētā eļlā
gatavu. Visilgāko laiku aizņem kabacīšu sacepšana.
Ņemu trauku, kuru var likt cepeškrāsnī un sāku kārtot kārtojumu.
Sajaucu majonēzi ar krējumu, pievienoju ķiplokus. Pirmo kārtu lieku
šo maisījumu, tad saceptos kabacīšus, atkal majonēzes mērcīti.
Nākamo liku tomātu kārtiņu, atkal kabacīšus, mērcīti. Kā nākamo
smalki sagrieztas dillītes un kubiciņos sagrieztu papriku (man tā
ir gaiši zaļa).
Kad pēdējā kārtiņa salikta, pārsmērēju mērcīti un pārkaisu ar
sarīvētu sieru. Šo kārtojumu atstāju pāris stundiņas, lai savelkās
visas kārtiņas. Pirms pasniegšanas šo kārtojumu liekam cepeškrāsnī,
lai izkūst siers un pie pasniegšanas ir karsts. Kārtojumu var
pasniegt kā karstu tā arī aukstu. Garšos abos veidos.
Ēdiens ir viegls, bet reizē arī sātīgs un garšīgs. Lai labi
garšo!
Sastāvdaļas
- Kabači - 3 .nelieli
- Tomāti - 6 .palieli
- Paprika - 1.vidēji liels
- Dilles.buntīte
- Olas - 3 .gab
- Sāls, pipari
- Majonēze vai skābs krējums - 500.g
- Ķiploki .pāris daiviņas
- Milti .kabaču panēšana
- Eļļa.kabaču apcepšanai
- Siers - 300 .g