Kartupeļu plācenīši ar gaļas pildījumu. Gatavošana pa soļiem

 Šī būs recepte, kas aizstās ierastos kartupeļus ar kotletēm.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas kartupeļu biezputrai:

  • 1 kg kartupeļi
  • 1 liels sīpols
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • 100 g biezpiens
  • 1/2 glāze skābais krējums
  • 1 glāze auzu pārslas
  • dilles pēc vēlēšanās
  • garšvielas pēc garšas

 

Sastāvdaļas gaļas pildījumam:

  • siers 50g pēc vēlēšanās
  • 2 ķiplokdaiviņas
  • 200 g maltā gaļa
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • 1 liels sīpols
  • garšvielas pēc garšas un vēlēšanās

 

Pasniegšanai:

  • 4 ēd.k krējums
  • dilles
  • 1 ķiplokdaiviņa
  • tomāti,vai jebkuri citi svaigi dārzeņi

 

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizojam. Vienu burkānu arī nomizojam. Sagriežam un liekam vienā katlā vārīties, līdz kārtīgi mīksti. Pa to laiku samaisām auzu pārslas ar skābo krējumu un ļaujam uzbriest.

Kartupeļus sastampājam biezputrā, bet burkānu pierīvējam klāt uz smalkās rīves.

Pannā nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztus sīpolus. Pusi sīpolus pievienojam mīcītiem kartupeļiem, otru pusi atstājam tur pat pannā.

Kartupeļu biezputrai pievienojam biezpienu un uzbriedušās pārslas. Smalki sagriežam dilles, arī tās liekam biezputrā. Un pievienojam garšvielas pēc garšas, pēc katra gaumes.

Pannā pie sīpoliem pieliekam malto gaļu un otru burkānu, kas jau sarīvēts uz smalkās rīves. Visu cepam, maisām, līdz gatavs, pievienojam garšvielas un ķiplokus, izspiestus caur spiedi.

Gatavo kartupeļu biezputru ņemam ar ēdamkaroti, rokās izveidojam bumbiņu aptuveni mandarīna lielumā, saplacinām un ieliekam gaļas pildījumu.

Reklāma
Reklāma

Ja ir vēlēšanās, var vēl uzkaisīt uz gaļas rīvētu sieru.

Tad salipinām malas kopā, izveidojot bumbiņu. Saplacinām to pankūkā un apviļājam sablenderētās auzu pārslās.

Šādi izveidojam visus plācenīšus.

Cepam nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.

Pasniedzam ar svaigiem dārzeņiem, kā mūsu gadījumā tie ir tomāti. Un klāt vēl skābais krējums, kam pievienotas sasmalcinātas dilles un ķiploks, kas izspiests caur spiedi.

Plācenīši vienlīdz labi garšo kā silti tā arī auksti. Ļoti labs variants mazliet citādām vakariņām.

 

Tā kā dārzeņi ir lēti un veselīgi, tad šādi tos var iemānīt bērniem, vismaz manam dēlam šie plācenīši ļoti labi gāja pie sirds.Tā kā pildījumā vēl ir gaļa, tad tie būs arī pietiekami sātīgi.

No šo produkta daudzuma sanāks pavakariņot 4 cilvēkiem.

 

 

Sastāvdaļas