Dārzeņu sautējums ar gaļas bumbiņām
Sautē kāpostus, burkānus, kartupeļus un papriku.
Nelielā ūdens daudzumā sautē salmiņos sagrieztu kāpostu un
ripiņās sagrieztus burkānus, pēc vajadzības pielej nedaudz ūdeni,
pieliek sagrieztus kartupeļus un papriku, sāli. Tā kā dārzeņi tagad
ir svaigi sautējas diezgan ātri. Kad dārzenīši gandrīz gatavi
pievieno sviestu, kad sautējums gatavs pieliek sasmalcinātas
dilles.
Maltajai gaļai pievieno sarīvētu sīpolu, sasmalcinātu ķiploku un
tējkaroti skābā krējuma, sāls un pipari pēc garšas. Izveido mazas
bumbiņas un nelielā eļļas daudzumā apcep brūnas.
Ēdiens ir vienkāršs, lēts un pietiekami sātīgs vakariņām, pasniedz
ar skābu krējumu.
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 1.kg
- Burkāni - 200.grami
- Kāposts.kg
- Paprika - 1.gb
- Dilles
- Sviests - 20.grami
- Sāls
- Maltā gaļa - 250.grami
- Sīpols - 1.gb
- Ķiploks - 1.daiviņa
- Sāls, pipari
- Skābs krējums - 1.tējkarote