Baklažānu lazanja
Recepte vidēja izmēra cepamajai formai
Vajadzēs:
• baklažānus (2-3 gab.)
• tomātu mērci
• svaigu baziliku
• mocarellas sieru
• lazanjas plates (1 iepakojumu)
• 1/2 litra jogurta bez piedevām
• 2 sakultas olas
• sarīvētu parmezāna sieru
• sāli un piparus
• svaigu baziliku un olīveļļu
Pagatavošana:
Pannā apmērām 10 minūtes apcep kubiciņos sagrieztus baklažānus, ko nosusina papīra dvielī. Ietaukotā cepamajā formā kārto lazanjas plates, tad iesmērē tomātu mērci un virsū liek ceptos baklažānus kopā ar baziliku un mocarellas sieru. Kārtu skaitu veido pēc vēlēšanās un pannas dziļuma. Jogurtu sakuļ kopā ar olām, pievieno sarīvēto parmezāna sieru, sāli. Ar sagatavoto masu nosedz baklažānu - lazanjas kārtojumu. Liek cepties 225 grādu temperatūrā apmēram 35-40 minūtes. Rotā ar svaiga bazilika lapiņām.
Avots: žurnāls Unas gardums 2010/rudens