Folijā sautēta zivs
Vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens, kura garšu iespējams mainīt ar garšvielām. Ķiploku un ingvera vietā vari izmantot fenheli un pētersīļus, dilles vari aizstāt ar pupumētru vai estragonu. Labi garšo kopā ar baltvīnā sautētiem rīsiem.
4 personām
Gatavošana 20 minūtes
Sastāvdaļas:
4 prāvas zivju filejas
100 g tomātu
4 diļļu zariņi
sāls
malti baltie pipari
4 mazas, šķēlītēs sagrieztas ķiploka daiviņas
4 smalki sakapātas ingvera saknes šķēlītes
Gatavošana:
1. Zivju filejas noskalo, nosusini un, ja nepieciešams, sagriez mazākos gabalos. Tomātus sagriez šķēlītēs.
2. Zivju gabaliņus ierīvē ar sāli un maltiem pipariem, liec uz sagatavotām folijas loksnēm, katrai pievieno pāris šķēlīšu tomātu, pa 1 diļļu zariņam, sakapātos ķiplokus un ingveru.
3. Foliju cieši aizloki, liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un sautē aptuveni 20 minūtes.
Avots: žurnāls Labu Apetīti 2008/9