Zaļo zirnīšu biezenis ar piparmētrām
Skaista krāsa un neparasta garša.
4 porcijas
Gatavošana 20 minūtes
Sastāvdaļas:
1 kg zaļo zirnīšu, vari izmantot arī saldētus
1 kubiņš vistas buljona
10 svaigas piparmētru lapas plus dažas rotāšanai
100 ml kafijas krējuma (10%)
sāls pēc patikšanas
Gatavošana:
1. Vāri zirnīšus. Ber zirnīšus katlā un pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai zirnīši ir tik tikko nosegti. Iedrupini buljona kubiņu un vāri piecas minūtes. Ja izmanto saldētos zirnīšus, pavāri minūti ilgāk. Zirnīšus nokās, buljonu pataupi.
2. Gatavo biezeni. Ar stampiņu sastrādā biezeni. Ja gribi viendabīgāku rezultātu, izmanto blenderi. Sīki sasmalcini piparmētras un iemaisi zirnīšos. Pievieno krējumu un buljonu tik daudz, lai veidotos tev pieņemamas konsistences biezenis. Pagaršo, vai nevajag piebērt sāli, un vēlreiz uzkarsē biezeni. Pasniedz siltu.
Avots: žurnāls Labu Apetīti 2008/9