Pikantās pākšu pupiņas indiāņu gaumē
Jaunās pupu pākstis ir maigas un ātri pagatavojamas. Tās var vārīt vai tvaicēt un pēc tam izkarsēt sviestā. Ja izmantosi dažādas garšvielas, pupiņas pārtaps interesantos un gardos ēdienos.
4 porcijas
Gatavošana 25 minūtēs
Sastāvdaļas:
300 g dzelteno vai zaļo pākšu pupiņu
2 ēdk. zemesriekstu eļļas
2,5 cm ingvera saknes
1 ķiploka daiviņa
1 šķipsniņa kaltētu čili pārslu
2 tējk. melno sinepju sēklu
Gatavošana:
1. Vāri vai tvaicē pupiņas. Pupiņām nogriez kātiņus un vāri vai tvaicē 20 minūtes, tad nekavējoties noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.
2. Apcep eļļā garšvielas. Ķiploka daiviņu sasmalcini. Uzkarsē eļļu un ātri apcep, pievieno čili pārslas un sinepju sēklas un izkarsē.
3. Pievieno pākšu pupiņas. Pievieno pupiņas un izkarsē. Pasniedz karstas.
Avots: žurnāls Labu Apetīti