Ķirbis kā katliņš! Īpašais dārzeņu - gaļas sautējums
Ķirbja raža šogad manā dārzā varena, un tāpēc šo veselīgo ogu cenšos gatavot daudzos dažādos veidos.
Gatavošana pa soļiem:
Nomazgājam ķirbi, nogriežam cepurīti, izgrebjam.
Sagriežam kubiņos nomizotus kartupeļus, apcepam ar garšvielām. Liekam podiņā.
Apcepam gabaliņos sagrieztu gaļu. Pannā nedaudz pasautē un podiņā iekšā.
Nomizotiem burkāniem izgriezu puķītes, sagriezu šķēlītēs, sviestiņā apcep.
Tomātus sagriežu ripiņās, apcepu.
Nomizotus sīpolus sagriežu ripiņās,apcepu. Arī puravus griežu ripiņās,apcepu.
šo visu podiņa saturu pārleju ar saldo krējumu,lieku vāciņu virsū. No ārpuses ķirbīti ar otiņu apsmērēju ar eļļu. Lieku cepeškrāsnī iekšā.
Tāds nu lūk ir gatavs podiņš ar sautējumu. Pasniedzot klāt liekam arī ķirbīti - garšīgi ! Lai labi garšo !
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 3(palieli).gb
- Sv.gaļa (cūkgaļa,vistas gaļa) - 500.g
- Burkāni - 4.gb
- Sīpoli - 3.gb
- Tomāti - 6(gareni,neliel.gb
- Puravi - 2.gb
- Garšvielas pēc gaumes un garšas
- Saldais krejums 35% - 250.g
- Ķirbis - 1(lai varētu ie.gb
- Sviests
- Eļļa