Kabaču - kartupeļu pankūkas
Ja vēlies, lai dārzeņu pankūkas ātri apcepas brūnas, izmanto rapšu vai saulespuķu eļļu.
Sastāvdaļas:
800 g kabaču
2 kartupeļi
2 olas
2 ēd.k. miltu
1 ēd.k. kartupeļu cietes
1 - 2 ēdk. rīvēta parmezāna vai cita cieta pikanta siera
1 - 2 daiviņas ķiploka
sauja kapātu zaļumu (dilles, pētesīļi)
sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts pēc garšas.
Gatavošana:
Ja kabači ir lieli, tos nomizo un izņme sēkloti, ja mazi - uz rupjās rīves sarīvē ar visu mizu. Nomizo un rupji sarīvē kartupeļus.
Uzkarsē pannu, ielej eļļu. Visas sastāvdaļas sajauc un samaisi. Ar karoti liec karstajā eļļā, apcep pankūkas no abām pusēm, līdz tās zeltaini brūnas.
Pasniedz ar zilā siera drupačām vai vienkārši ar krējumu.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi