Siļķu sacepums
Sacepums atgādina bērnību – mazliet smaržo pēc tās avīzes, kurā tina siļķi un cepa oglēs. Katrā ziņā ēdiens ir visnotaļ sātīgs un tā vien prasa, lai to papildinātu ar kādu alus kausu. Siļķu vietā var izmantot arī anšovus, tad garša būs mazliet izsmalcinātāka.
4 personām
Gatavošanas laiks – 1 stunda
Sastāvdaļas:
700 g kartupeļu
2 lieli sīpoli
3 ēdk. sviesta
1/4 tējk. maltu piparu
500 g siļķu fileju
200 ml saldā krējuma
2 ēdk. rīvmaizes
1 ēdk. sakapātu pētersīļu
Gatavošana:
1. Sagatavo produktus. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kartupeļus nomizo un sagriez šķēlītēs, bet pēc tam stabiņos. Sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Siļķu filejas sagriez strēmelītēs.
2. Kārto produktus veidnē. Iezied sacepumu veidni ar sviestu. Liec kārtām kartupeļus, sīpolus un siļķes. Katru kārtu pārkaisi ar maltiem pipariem. Virsējā kārtā jāatrodas kartupeļiem. Kārtojumu viegli pārkaisi ar sāli, pārlej ar krējumu un pārkaisi ar rīvmaizi. Liec virsū atlikušā sviesta piciņas.
3. Cep gatavu. Liec veidni krāsnī un cep aptuveni 50 minūtes, līdz virspusē izveidojas brūngana garoziņa. Pārkaisi ar pētersīļiem.
Avots: žurnāls Labu Apetīti