Baltās pupiņas tomātu un salvijas mērcē

Salvija ar pupiņām un tomātiem ir lieliska uzkoda, kas vienlīdz labi garšo kā silta, tā auksta. Jāuzmanās ar timiānu – ja zariņš būs par lielu, timiāna garša nomāks salviju un kļūs pārāk uzmācīga.

Foto: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs

 4 personām

Gatavošana 20 minūtes

 

Sastāvdaļas:

2 kārbiņas konservētu balto pupiņu

1 kārbiņa gabaliņos sakapātu tomātu savā sulā

2 lielas ķiploka daiviņas

6 salvijas lapiņas

1 mazs timiāna zariņš

1 ēdk. olīveļļas

sāls, malti baltie pipari

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Apcep salviju. Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber strēmelītēs sagrieztu salviju un apcep kraukšķīgu.

2. Gatavo mērci. Pievieno salvijai tomātus, caur spiedi izspiestus ķiplokus un timiānu. Uzvāri un pieber sāli un piparus. Uz mazas uguns turpini sautēt aptuveni 5 minūtes.

3. Pievieno pupiņas. Pupiņas noskalo un notecini, iemaisi tomātu mērcē un vēlreiz uzvāri. Noņem no uguns un ļauj, lai aptuveni 10 minūtes ievelkas.

 

 Avots: Žurnāla Marta speciālizlaidums 59 garšīgās vasaras receptes

 

Sastāvdaļas