Krāsnī cepti čili kartupeļi ar jogurta ķiplokmērci

Čili kartupeļi ar jogurta ķiplokmērci ir ļoti laba uzkoda tāpat vien vai pie alus. Čili pulveri katrs pievieno pēc garšas, tāpēc konkrēts daudzums netiek minēts.

Foto: Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dienas ēdieni

Sastāvdaļas: 

600 g palielu kartupeļu

3 ēd. k. olīveļļas

pipari, sāls, čili pulveris

rozmarīns

Jogurta ķiplokmērce ar zaļumiem:

150 g jogurta bez piedevām

50 g vieglas salātu majonēzes

1 ēd. k. baltā balzametiķa

šķipsniņa cukura, sāls, svaigi malti melnie 
pipari

1–2 ķiplokdaiviņas

Reklāma
Reklāma

dilles

 

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomazgā, sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlēs (mizot nevajag).

2. Samaisa trīs karotes olīveļļas ar sāli, pipariem, čili pulveri un rozmarīnu. Maisījumā apmērcē kartupeļu šķēles un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes — ja nepieciešams, apgriež šķēles uz otru pusi un vēl pacep.

3. Kamēr kartupeļi cepas, pagatavo mērci: jogurtu samaisa ar majonēzi, balzametiķi, sakapātām dillēm (var ar lociņiem), sāli, pipariem, pievieno caur spiedi izspiestu ķiplokdaiviņu. Būs garšīgāk, ja mērcei ļaus ievilkties. Pasniedz atdzesētu ar siltiem kartupeļiem.

 

 Recepte: Dienas Ēdieni

 

Sastāvdaļas