Krāsnī cepti čili kartupeļi ar jogurta ķiplokmērci
Čili kartupeļi ar jogurta ķiplokmērci ir ļoti laba uzkoda tāpat vien vai pie alus. Čili pulveri katrs pievieno pēc garšas, tāpēc konkrēts daudzums netiek minēts.
Sastāvdaļas:
600 g palielu kartupeļu
3 ēd. k. olīveļļas
pipari, sāls, čili pulveris
rozmarīns
Jogurta ķiplokmērce ar zaļumiem:
150 g jogurta bez piedevām
50 g vieglas salātu majonēzes
1 ēd. k. baltā balzametiķa
šķipsniņa cukura, sāls, svaigi malti melnie pipari
1–2 ķiplokdaiviņas
dilles
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomazgā, sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlēs (mizot nevajag).
2. Samaisa trīs karotes olīveļļas ar sāli, pipariem, čili pulveri un rozmarīnu. Maisījumā apmērcē kartupeļu šķēles un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes — ja nepieciešams, apgriež šķēles uz otru pusi un vēl pacep.
3. Kamēr kartupeļi cepas, pagatavo mērci: jogurtu samaisa ar majonēzi, balzametiķi, sakapātām dillēm (var ar lociņiem), sāli, pipariem, pievieno caur spiedi izspiestu ķiplokdaiviņu. Būs garšīgāk, ja mērcei ļaus ievilkties. Pasniedz atdzesētu ar siltiem kartupeļiem.
Recepte: Dienas Ēdieni