Dārzeņu terīne ar kazas sieru. Rezultāts gleznains!

"Aikāgaršo" šefpavāra Normunda Baranovska rudens ražas recepte.

Kāļi ir veselīga un garda piedeva maltītei. Foto: Aikāgaršo

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kāļi ir veselīga un garda piedeva maltītei. Foto: Aikāgaršo

 

Sastāvdaļas:

• Kazas siers – 100 g

• Kālis – 2 gab.

• Tomāts – 1 gab.

• Zaļais cukīni – 1 gab.

• Dzeltenais kabacis – 1 gab.

• Sarkanais sīpols – 1 gab. 

• Latvijas ķiploks – 2 daivas

• Medus – 1 tējk.

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

• Noskalo dārzeņus un saknes 

• Sagriez dārzeņus ripiņās.

• Kāļa ripiņas vāri ūdenī 10 – 15 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.

• Grila pannā bez taukvielām no abām pusēm apcep pārējos dārzeņus. Ja mājās nav grila pannas, dārzeņus cep uz tādas pannas, kāda pieejama.

• Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

• Kad dārzeņi apcepti, kāļi izvārīti, kārto tos terīnēs pamīšus ar sagrieztu kazas sieru.

• Liec vienu kārtu kāļu ripiņu, tad nedaudz sieru. Nākamajā kārtā liec citu dārzeni, atkal sieru un tā turpini, līdz izliktas visas sastāvdaļas. 

• Kazas siers lieliski garšo kopā ar medu, tāpēc pārlej terīnes ar medus mērci. Nobeigumā abas terīnes pārlej ar medu. 

• Terīnes cep 10 – 12 minūtes un pasniedz siltas.

 

Aikāgaršo padomi: 

• Pirms gatavošanas paturi nomizotus kāļus verdošā ūdeni aptuveni 10 minūtes – tā mazināsi dārzeņu sīvo garšu.

• Ja vēlies kāļus saldēt ziemai, notīri tos, sagriez kubiņos un 3-5 minūtes pavāri. Tad ledus aukstā ūdeni strauji atdzesē, nosusini, liec traukā un ievieto saldētavā. Saldēti kāļi labi garšos dārzeņu zupās vai sautējumā.

 

Sastāvdaļas