Dārzeņu terīne ar kazas sieru. Rezultāts gleznains!
"Aikāgaršo" šefpavāra Normunda Baranovska rudens ražas recepte.
Sastāvdaļas:
• Kazas siers – 100 g
• Kālis – 2 gab.
• Tomāts – 1 gab.
• Zaļais cukīni – 1 gab.
• Dzeltenais kabacis – 1 gab.
• Sarkanais sīpols – 1 gab.
• Latvijas ķiploks – 2 daivas
• Medus – 1 tējk.
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Pagatavošana:
• Noskalo dārzeņus un saknes
• Sagriez dārzeņus ripiņās.
• Kāļa ripiņas vāri ūdenī 10 – 15 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
• Grila pannā bez taukvielām no abām pusēm apcep pārējos dārzeņus. Ja mājās nav grila pannas, dārzeņus cep uz tādas pannas, kāda pieejama.
• Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
• Kad dārzeņi apcepti, kāļi izvārīti, kārto tos terīnēs pamīšus ar sagrieztu kazas sieru.
• Liec vienu kārtu kāļu ripiņu, tad nedaudz sieru. Nākamajā kārtā liec citu dārzeni, atkal sieru un tā turpini, līdz izliktas visas sastāvdaļas.
• Kazas siers lieliski garšo kopā ar medu, tāpēc pārlej terīnes ar medus mērci. Nobeigumā abas terīnes pārlej ar medu.
• Terīnes cep 10 – 12 minūtes un pasniedz siltas.
Aikāgaršo padomi:
• Pirms gatavošanas paturi nomizotus kāļus verdošā ūdeni aptuveni 10 minūtes – tā mazināsi dārzeņu sīvo garšu.
• Ja vēlies kāļus saldēt ziemai, notīri tos, sagriez kubiņos un 3-5 minūtes pavāri. Tad ledus aukstā ūdeni strauji atdzesē, nosusini, liec traukā un ievieto saldētavā. Saldēti kāļi labi garšos dārzeņu zupās vai sautējumā.