Pildīts vistas cepetis ar āboliem

Kā tradicionālo zoss, gaiļa vai vistas cepeti var papildināt ar krāsainām un neierastām piedevām.

Brīvdienās pagatavot garšīgu un veselīgu maltīti.

FOTO: Publicitātes foto

Brīvdienās pagatavot garšīgu un veselīgu maltīti.

Sastāvdaļas četrām porcijām:

  • Vista – 1gab
  • Ķiploks - 3 daiviņas
  • Čili pulveris - 2 tējkarotes
  • Sviests - 1 ēd.k.
  • Āboli - 3 gab
  • Rozīnes - 1 sauja
  • Medus - 1-2 ēdamk.
  • Rozmarīns - 2 zari
  • Sāls/pipari - pēc garšas

 

Piedevas:

• Pastinaks - 2 gab

• Kālis - 2 gab

• Rācenis - 1 gab

• Burkāns - 3 gab

• Ķiploks - 2 gab

• Rozmarīns - 1 zars

• Sviests - 1-2 ēdamk.

• Sāls/pipari – pēc garšas

 

Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Nomizo ābolus, attīri no sēkliņām, sagriez gabalos
  • Sajauc ābolus ar rozīnēm un medu. Klāt pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu sasmalcināta rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka.
  • Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcini, sajauc kopā ar čili, izkausētu sviestu un apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
  • Pildi vistu ar āboliem, aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un liec pildīto vistu cepties aptuveni 1,5 – 2 h.

 

Atceries! 

Cepeti vari cept arī folijā, folija plēvē vai čuguna katliņā ar vāku. Tad viss šķidrums paliks traukā un cepetis būs sulīgāks.

 

Piedevas - krāsnī ceptas saknes

• Notīri saknes un sagriez vienāda lieluma gabalos.

• Ķiploku attīri tikai no ārējās mizas un liec veselu klāt dārzeņiem - tā tas saglabās visas garšas.

• Sajauc dārzeņus ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un sviestu.

• Tāpat kā cepeti, saknes un ķiploku cep noslēgtā traukā, folijā vai folija plēvē.

• Kad cepetis gandrīz gatavs, liec krāsnī dārzeņus. 

 

Atceries! 

Šādā veidā vari pildīt arī zoss vai gaiļa cepeti. 

 

Recepti sagatavojis šefpavārs Normunds Baranovskis.