Pildīts vistas cepetis ar āboliem
Kā tradicionālo zoss, gaiļa vai vistas cepeti var papildināt ar krāsainām un neierastām piedevām.
Sastāvdaļas četrām porcijām:
- Vista – 1gab
- Ķiploks - 3 daiviņas
- Čili pulveris - 2 tējkarotes
- Sviests - 1 ēd.k.
- Āboli - 3 gab
- Rozīnes - 1 sauja
- Medus - 1-2 ēdamk.
- Rozmarīns - 2 zari
- Sāls/pipari - pēc garšas
Piedevas:
• Pastinaks - 2 gab
• Kālis - 2 gab
• Rācenis - 1 gab
• Burkāns - 3 gab
• Ķiploks - 2 gab
• Rozmarīns - 1 zars
• Sviests - 1-2 ēdamk.
• Sāls/pipari – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas
Pagatavošana:
- Nomizo ābolus, attīri no sēkliņām, sagriez gabalos
- Sajauc ābolus ar rozīnēm un medu. Klāt pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu sasmalcināta rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka.
- Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcini, sajauc kopā ar čili, izkausētu sviestu un apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
- Pildi vistu ar āboliem, aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un liec pildīto vistu cepties aptuveni 1,5 – 2 h.
Atceries!
Cepeti vari cept arī folijā, folija plēvē vai čuguna katliņā ar vāku. Tad viss šķidrums paliks traukā un cepetis būs sulīgāks.
Piedevas - krāsnī ceptas saknes
• Notīri saknes un sagriez vienāda lieluma gabalos.
• Ķiploku attīri tikai no ārējās mizas un liec veselu klāt dārzeņiem - tā tas saglabās visas garšas.
• Sajauc dārzeņus ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un sviestu.
• Tāpat kā cepeti, saknes un ķiploku cep noslēgtā traukā, folijā vai folija plēvē.
• Kad cepetis gandrīz gatavs, liec krāsnī dārzeņus.
Atceries!
Šādā veidā vari pildīt arī zoss vai gaiļa cepeti.
Recepti sagatavojis šefpavārs Normunds Baranovskis.