Dažādi dārzeņu biezeņi (burkānu, biešu, kartupeļu, zaļo zirnīšu)

Ikvienu svētku un ikdienas galdu izrotās krāsainie dārzeņu biezeņie. Lūk, te dažas interesantas idejas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Burkānu un ingvera biezenis

Sastāvdaļas:

• Burkāni - 1 kg

• Ingvers - 2 tējk. ( sasmalcināts)

• Ķiploks - 2 daiviņas

• Sviests - 2 ēd.k.

• Sāls/pipari – pēc garšas

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

 

Pagatavošana:

• Sakarsētā katlā liec notīrītus un gabaliņos sagrieztus burkānus, pievieno sviestu.

• Uz lēnas uguns viegli apcep burkānus, pievieno ķiploku.

• Pielej nedaudz ūdeni un pieliec ingveru.

• Vāri līdz ūdens iztvaikojis un burkāni kļuvuši mīksti.

• Masu samal biezenī, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

 

Biešu un rozmarīna biezenis

 

Sastāvdaļas:

• Bietes - 1 kg (vari izmanto arī jau vārītas bietes, samazināsi biezeņa pagatavošanas laiku)

• Rozmarīns - 1 zars

• Ķiploks - 2 daiviņas

• Sīpols - 1 gab

• Ābolu etiķis - 1 ēd.k.

• Kumins - 1 tējk.

• Olīveļļa - 1 ēd.k.

• Sāls/pipari – pēc garšas

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

 

Pagatavošana:

• Sagriez bietes, sīpolus un ķiploku. 

• Apcep olīveļļā, pievieno kuminu un rozmarīnu.

• Pievieno 1 glāzi ūdens, sautē, līdz bietes mīkstas.

• Pievieno ābolu etiķi un samal biezenī.

• Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus pēc garšas.

 

Kartupeļu un pastinaka biezenis

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

• Kartupeļi – 700 g

• Pastinaks – 300 g

• Ķiploks – 4 daiviņas

• Salds krējums - 100 ml

• Sviests – 2 ēd.k.

• Sāls/pipari – pēc garšas

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

 

Pagatavošana:

• Notīri dārzeņus un liec vārīties.

• Kad kartupeļi un pastinaks izvārījušies mīksti, nokās ūdeni.

• Sakarsē katliņu, liec sviestu un saldo krējumu.

• Pievieno kartupeļus un pastinaku, saspied biezenī.

• Ja nepieciešams pievieno sāli, piparus pēc garšas.

• Ja vēlies garšu padarīt interesantāku, piespied sulu no ½ citrona.

 

Zaļo zirnīšu un piparmētru biezenis

 

Sastāvdaļas:

• Saldēti zaļie zirnīši - 400 g

• Ķiploks - 2 daiviņas 

• Sviests - 2 ēd.k.

• Laims - 1 gab.

• Piparmētra - 1 sauja 

• Sāls/pipari pēc garšas

 

Pagatavošanas laiks: 10 min

 

Pagatavošana:

• Atsaldē zaļos zirnīšus, sakapā piparmētru un ķiploku.

• Sakarsē pannu, pievieno sviestu.

• Nedaudz apcep ķiploku, piparmētru un zaļos zirnīšus. 

• Pievieno laima sulu, sāli un piparus pēc garšas.

• Saspied biezenī.

 

 "Aikāgaršo" šefpavāra Normunda Baranovska rudens ražas recepte.

 

Sastāvdaļas