Rožkāpostu (Briseles kāpostu) un maltās gaļas sacepums
Sacepumu vari bagātināt ar burkānu un kartupeļu šķēlītēm. Tādā gadījumā tos pirms likšanas pannā 10 minūtes vāri sālsūdenī.
4 personām
Gatavošana 1 stunda
Sastāvdaļas:
300 g mazu rožkāpostu
1 liels sīpols
2 ēdk. gaļas buljona
500 g maltās gaļas
1 ola
1 ēdk. skābā krējuma
2 tējk. aso sinepju
sāls, malti pipari
olīveļļa
Pārliešanai:
1/4 l saldā krējuma
2 olas
100 g rīvēta siera
1 šķipsniņa muskatrieksta
Gatavošana:
1. Izsautē kāpostus. Dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno smalki sakapātus sīpolus un viegli apcep. Pieber notīrītus rožkāpostus, pielej buljonu (ja vajag, mazliet vairāk) un uz mazas uguns sautē aptuveni 10 minūtes.
2. Sagatavo malto gaļu. Liec gaļu bļodā, pievieno olu, krējumu, sinepes, sāli un piparus un rūpīgi samīci.
3. Sakul mērci. Saldo krējumu sakul ar olām, sieru un muskatriekstu. Ja vajag, pieber vēl sāli.
4. Cep gatavu. Iezied sacepumu veidni ar eļļu, liec malto gaļu un nolīdzini, virsū ber kāpostus ar sīpoliem un pārlej ar mērci. Liec līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti