Līdakas fileja ar tvaicētiem dārzeņiem
Pagatavot veselīgu un īpaši garšīgu līdakas fileju no Latvijā audzētiem produktiem!
2 personām
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Nepieciešams:
• Līdakas fileja 500 g
• Mini burkāni 6 gab.
• Kartupeļi 2 gab.
• Mini paprika 4 gab.
• Fenhelis ½ gab.
• Zirņu pākstis 10 gab.
• Ķiploks 3-4 daivas
• Sasmalcināts čili 1 tējk.
• Sviests 2 ēdamk.
• Olīveļļa 1 tējk.
• Citrons 1 gab.
• Rīvmaize 1 sauja
• Pētersīļi 1 sauja
• Sāls/ pipari pēc garšas
Fiksais buljons:
• Sinepju sēklas ½ sauja
• Lauru lapa 2gab
• Baltie pipari ½ sauja
• Kaltēto dārzeņu garšvielu maisījums 1 sauja
• Ķiploks 2 daivas
• Citrons ¼ gab.
Pagatavošana:
• Uzliec katlā vārīties ūdeni un pievieno visas fiksā buljona sastāvdaļas.
• Noskalo un notīri dārzeņus, ja nepieciešams, sagriez mazākos gabaliņos.
• Liec dārzeņus caurdurī pārkaisi ar sāli un pievieno 1 ēdamkaroti sviesta.
• Caurduri liec katlam pa virsu un pārliec visam vāku.
• Tvaicē dārzeņus 5 minūtes.
• Pa to laiku līdakas fileju apber ar sāli, pipariem un pārlej nedaudz citrona sulu.
• Kad dārzeņi tvaicējušies 5 minūtes, noņem tos no buljona.
• Buljonā liec zivi.
• Dārzeņus atstāj caurdurī virs zivs un buljona, turpini tos tvaicēt vēl 5 minūtes.
• Noņem katlu no plīts, izņem līdakas fileju, bet dārzeņus atstāj vēl siltumā.
• Līdakas fileju apviļā rīvmaizē un pētersīļos, apslaka ar 1/3 citrona sulu.
• Sakarsē pannu un apcep fileju sviestā un olīveļļā.
• Cep 2 minūtes no katras puses.
• Pasniedz līdakas fileju siltu kopā ar tvaicētiem dārzeņiem.
Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis