Cūka dārzeņos
Pasniedz ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem vai salātiem.
Cūkas kakla karbonādi sagriežam kumosa gabaliņos un liekam
katliņā apcepties. Tad sagriežam dārzeņus, ko liekam klāt pie
gaļas. Varam likt klāt veselas, bet labāk sagriezt smalkāk žāvētās
aprikozes. Visu sautējam uz lēnas uguns, lai dārzeņi atdotu savu
sulu un mums nebūtu jālej klāt ūdens - gaļa gatavotos dārzeņu
buljonā. Garšvielas liekam paši pēc savas gaumes.
Pasniedz ar rīsiem, ja neliek klāt kāli, tad var pasniegt pie
vārītiem kartupeļiem vai svaigiem salātiem.
Sastāvdaļas
- Cūkas kakla karbonāde - 1.kg
- Burkāni - 2-3.gab.
- Puravs - 1.gab.
- Kātu selerijas - 3.kāti
- Sakņu selerija - 1.gab.
- Paprika - 2.gab.
- Tomātu pārslas - 2.ēd. karotes
- Žāvētas aprikozes - 2.saujas
- Garšvielas.'pēc patikas
- Ja patīk tad var pielikt arī kāli