Ceptas reņģes pikantā panējumā ar tomātu salātiem un mārrutku un diļļu sviestu
Reņģes. Var arī tā - skaisti un ļoti gardi!
45 min., 4 pers.
Sastāvdaļas:
• 1,6 kg reņģu
• 250 g baltmaizes rīvmaizes
• 4 tomāti
• 100 ml olīveļļas
• 300 ml rapšu eļļas
• 80grukolas
• 50 g mārrutku
• 150 g sviesta
• 1 citrons
• sāls, pipari, dilles
Pagatavošana:
1. Reņģes iztīra, atdala filejas, ko panē rīvmaizē ar sāli un pipariem.
2. Cep no abām pusēm rapšu eļļā, kamiēr kraukšķīgas.
3. Pasniedz ar tomātu un rukolas salātiem, kas sajaukti ar olīveļļu un garšvielām.
4. Mērcei izmanto mārrutku un diļļu sviestu: sajauc izkausētu sviestu, mārrutkus, dilles un citrona sulu.
Recepte: šefpavārs Alekss Žiļuks, žurnāls Dienas ēdieni