Tītara cepetis
Kā pagatavot amerikāņu tik izdaudzināto tītara cepeti? Ar apelsīniem un rozmarīnu aizdarīts tītars.
8–10 personām
Gatavošana 20 minūtes, cepšana 40 minūtes uz katru tītara kilogramu
Sastāvdaļas:
4–5 kg smags svaigs vai saldēts tītars
2 apelsīni
1 sīpols
50 g mīksta sviesta
2 ēdk sasmalcināta svaiga rozmarīna
sāls, malti melnie pipari
piedevās 4 apelsīni
Gatavošana:
1. Sagatavo tītaru. Tītaru noskalo. No ārpuses un iekšpuses nosusini ar papīra dvieli. Vienam apelsīnam norīvē miziņu un sajauc ar mīkstu sviestu, rozmarīnu, sāli un pipariem. Tītaru un tā kājas no ārpuses ierīvē ar sviesta maisījumu.
2. Gatavo pildījumu. Apelsīnu sadali četrās daļās. Sīpolu notīri un arī sadali četrās daļās. Apelsīnus ar sīpolu sapildi tītarā.
3. Cep tītaru. Liec tītaru uz cepamās plāts un pārsedz ar foliju, lai neapdeg. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Pēdējo stundu cep bez folijas pārklājuma un pievieno piedevās paredzētos apelsīnus, kas sagriezti četrās daļās.
4. Pasniedz tītaru. Tītara cepeti pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un jāņogu želeju.
Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2010/12