Topinambūru kotletes
Veģetāras kotletes + mērces recepte.
Kārtīgi noberž topinambūra bumbuļus un vāra ūdenī, kam pievienota šķipsniņa sāls un ēdamkarote citrona sulas. Nokāš (1 glāzi nokāstā šķidruma saglabā), izspiež caur sietu, pievieno 3 olu dzeltenumus, 1 ēdamkaroti kausēta sviesta, pēc garšas – sāli un piparus, tad apviļā miltos un cep pannā. Pasniedz ar mērci, ko gatavo uz pannas, 1 ēdamkarotē sviesta sabrūninot 1 ēdamkaroti miltu, tad pievienojot 1 glāzi šķidruma, kurā topinambūri vārījās, 2 – 3 ēdamkarotes kečupa vai tomātu pastas, 2 tējkarotes cukura un 1 ēdamkaroti krējuma.
Sastāvdaļas
- Topinambūri - 800.g
- Olu dzeltenumi - 3.gab.
- Sviests - 1.ēd.k.
- Sāls un pipari
- Eļļa
- Mērcei:
- Sviests - 1.ēd.k.
- Milti - 1.ēd.k.
- Krejums - 1.ēd.k.
- Tomātu mērce vai pasta - 2 - 3.ēd.k.
- Cukurs - 2.tējk.