Gandrīz karstie topinambūru salāti
Salāti un mērcītes recepte
Topinambūrus vāra, līdz tie ir mīksti, aptuveni 10 minūtes (labākai garšai vāra baltvīnā) Kad tie ir atdzisuši, sagriež plānās šķēlītēs.
Pasniegšanai domātā traukā kārto ķīnas kāposta lapas, mangolda lapas, tomātu daiviņas, olīves, topinambūrus, garšaugus.
Pārlej salātiem mērcīti un pārkaisa ar grauzdiņiem.
Vairāk informācijas par topinambūru www.topinambo.lv
Sastāvdaļas
- Salātiem:
- Ķīnas kāposts - 2.lapas
- Topinambūri - 1.lapa
- Topinambūri - 200.g
- Olīves - 1.sauja
- Svaigi zaļumi (timiāns, baziliks, majorāns) pēc sajūtām
- grauzdiņiem:
- Maize (pēc izvēles) - 2.šķēlītes
- Saulespuķu sēklas - 1.ēd.k.
- Olīveļļa - 1.ēd.k.
- Grieķu tomātu garšv. maisījuma (nopērkams tiger) - 1.tējk.
- Sojas mērce - 1/2.tējk.
- Mērcītei:
- Kāda etiķa (es izmantoju citronsulu) - 1.ēd.k
- Olīveļļas - 3.ēd.k
- Sāls un pipari