Krāsainā miežu putra ar papriku
Vienkārši un gardi. Recepte kaloriju skaitītājiem.
4 porcijas
Sastāvdaļas:
• 1 glāze miežu putraimu
• 1 tējk. olīveļļas
• 1 liels sīpols
• 1 paprika
• 1 ābols
• 2 ķiploka daiviņas
• 1 tējk. timiāna
• 3/4 tējk. sāls
• 1/4 tējk. citronpiparu
• 15 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana:
1. Putraimus uzbriedina četrās glāzēs auksta ūdens un pēc tam tajā pašā ūdenī vāra 30-35 minūtes. Pieber nedaudz sāls.
2. Kamēr putraimi vārās, pannā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, papriku, ābola gabaliņus, ķiplokus un mandeļu skaidiņas. Kad dārzeņi apcepusies, tos uz mazas uguns vēl 8-10 minūtes pasautē.
3- Sautētajiem dārzeņiem pievieno izvārītos putraimus, nedaudz timiāna un citronpiparu. Visu rūpīgi samaisa un pasautē divas trīs minūtes. Ēd siltu.
Recepte: Inga Pūce, Figūras Draugu vadītāja, žurnāls Dienas ēdieni 2011/1