Krāsainā miežu putra ar papriku

Vienkārši un gardi. Recepte kaloriju skaitītājiem. 

Neparasti pagatavota tradicionāla putra. Foto: Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neparasti pagatavota tradicionāla putra. Foto: Dienas ēdieni

4 porcijas

Sastāvdaļas:

• 1 glāze miežu putraimu

• 1 tējk. olīveļļas

• 1 liels sīpols

• 1 paprika

• 1 ābols

• 2 ķiploka daiviņas

• 1 tējk. timiāna

• 3/4 tējk. sāls

• 1/4 tējk. citronpiparu

Reklāma
Reklāma

• 15 g mandeļu skaidiņu

 

Pagatavošana:

1. Putraimus uzbriedina četrās glāzēs auksta ūdens un pēc tam tajā pašā ūdenī vāra 30-35 minūtes. Pieber nedaudz sāls.

2. Kamēr putraimi vārās, pannā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, papriku, ābola gabaliņus, ķiplokus un mandeļu skaidiņas. Kad dārzeņi apcepusies, tos uz mazas uguns vēl 8-10 minūtes pasautē.

3- Sautētajiem dārzeņiem pievieno izvārītos putraimus, nedaudz timiāna un citronpiparu. Visu rūpīgi samaisa un pasautē divas trīs minūtes. Ēd siltu.

 

Recepte: Inga Pūce, Figūras Draugu vadītāja, žurnāls Dienas ēdieni 2011/1

 

Sastāvdaļas