Zirņu pikas ar bekonu. Brīvdienu maltīte latviskās noskaņās
Zirņu pikas lieliski garšos kopā ar skābpiena produktiem: kefīru, paniņām, krējumu vai jogurtu.
Sastāvdaļas 2 personām:
- Pelēkie zirņi – 200 g
- Kartupeļi – 100 g
- Žāvēts bekons – 60 g
- Sīpols – 1 gab.
- Sviests – 50 g
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 1,5 h
Pagatavošana:
1. Nomizo kartupeļus
2. Novāri kartupeļus kopā ar zirņiem, atdzesē un samal gaļas mašīnā
3. Sagriez mazos kubiņos bekonu un sīpolu, apcep
4. Kad sīpols un bekons kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sviestu un sāli
5. Sajauc visas sastāvdaļas un veido no zirņu masas veido nelielas bumbiņas - pikas
Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska padomi Ziemassvētku maltītei