Skābo kāpostu ruletīšu sacepums - ātri un ekonomiski
Superekonomiska recepte.
4 personām
Gatavo: 25 minūtes, mīklas briedināšana: 30 minūtes, cepšana: 35 minūtes
Nepieciešams:
Mīklai:
300 g miltu
1/2 tējk. sāls
2 olas
2 ēdk. eļļas
3 ēdk. ūdens
Pildījumam:
75 g kūpinātas cauraugušas gaļas
2 sīpoli
500 g skābētu kāpostu
malti melnie pipari
cukurs
2 ēdk. skābā krējuma
1 l buljona
1 ēdk. loku gredzentiņu
Gatavo:
1. Gatavo mīklu. No miltiem, sāls, olām, eļļas un ūdens iejauc mīklu un atstāj 30 minūtes uzbriest.
2. Gatavo pildījumu. Cūkgaļu sagriez strēmelītēs, 1/3 atliec malā, pārējo apcep. Sīpolus sasmalcini, pievieno gaļai un apcep. Pievieno sasmalcinātus skābētos kāpostus, piparus, cukuru un sautē 10 minūtes. Pievieno krējumu.
3. Veido ruletītes. No mīklas izrullē divus taisnstūrus, ko vienmērīgi pārklāj ar pildījumu, katrai plāksnei no vienas malas atstājot brīvus 2 cm. Satin ruletes virzienā uz brīvo malu. Sagriez 5 cm garos gabaliņos un stāvus saliec ar sviestu ieziestā cepamajā formā. Pārkaisi ar palikušo gaļu un ķimenēm.
4. Cep ruletītes. Uzkarsē buljonu un pārlej ruletītēm. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā – 20 minūtes ar vāku, 15 minūtes – bez vāka. Gatavas pārkaisi ar loku gredzentiņiem.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti