Upeņu sulā marinēta gaļa
Cūkgaļa neparastā marinādē.
Šo marinādi var
izmantot arī marinējot šašliku vai gaļu cepšanai uz pannas,
vai sautēšanai.
Pagatavošana pavisam vienkārša.
Gaļu sagriežam gabaliņos, klāt pievienojam sagrieztos sīpolus un
ķiplokus. Visu pārlejam ar Very Berry upeņu sulu (tā ir dabīga un
bez cukura). Pieberam sāli, pievienojam medu un kajēnas piparus. Ja
gaļa paredzēta cept uz grila, tad ļaujam gaļai marinēties kādas
stundas četras. Sautēšanai pietiek ar kādu pusstundu, tad ar visu
marinādi lejam katlā ar biezāku dibenu un uz ļoti lēnas uguns
liekam sautēties pievienojot nedaudz eļļas. Ja sautēšanas
laikā pietrūkst šķidruma tad pievienojam upeņu sulu.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Cūkgaļa - 1.kg
- Sīpoli - 2.gab.
- Ķiploki - 4.daiviņas
- Very berry upeņu sula - 1.glāze
- Medus - 1-2.ēd. kar.
- Sāls
- Malti kajēnas pipari
- Eļļa