Vienkāršs veģetārais ēdiens - peperonata
Peperonata ir klasisks Ziemeļitālijas ēdiens, kas lieku reizi apliecina – klasiskā itāliešu virtuve ir apbrīnojami vienkārša un garšīga.
4 personām
Gatavošana 35 minūtes
4 lielas paprikas pākstis (zaļa, sarkana, dzeltena, oranža)
1 liels sīpols
1 liela ķiploka daiviņa
6 ēdk. olīveļļas
sāls, svaigi malti melnie pipari
400 g tomātu
buntīte svaigu pētersīļu
2 ēdk. sakapāta svaiga majorāna
1. Sagatavo produktus. Paprikas pākstis nomazgā, nosusini, pārgriez uz pusēm, izņem sēklotni un mīkstumu sagriez strēmelītēs. Sīpolu un ķiploku nomizo un sakapā. Tomātus īsu mirkli blanšē verdošā ūdenī, strauji noskalo aukstā ūdenī, novelc miziņu un mīkstumu sagriez gabaliņos. Pētersīļus sakapā.
2. Apcep dārzeņus. Lielā pannā sakarsē eļļu. Ieber sīpolus un ķiplokus un maisot cep aptuveni 3 minūtes. Pievieno papriku, sāli un piparus un sautē vēl 5 minūtes.
3. Sautē gatavu. Pētersīļus pieber tomātiem un samaisi. Tomātus pievieno paprikai, pannai uzliec vāku un uz mazas uguns sautē aptuveni 20 minūtes. Pārkaisi ar majorānu.
Recepte: žurnāls Labu apetīti
Teksts: Iveta Galēja, stils: Ilze Dušele, foto: Imants Ķīkulis