Rīsi ar spinātiem
Ēdiens tiem, kam garšo risoto. Es pati varu ēst jebkuru risoto - ar safrānu, šampanieti, trifelēm, tinteszivi... vai šādu - ar zaļumiem.
Sastāvdaļas:
100 g rīsu
150 g spinātu
50 ml baltvīna
1/2 l dārzeņu buljona
1 sīpols
20 g sviesta
dažas lapiņas bazilika
3 ēdamkarotes rīvēta parmezāna siera
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
Sīpolu sīki sasmalcina.
Dziļā pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Pievieno rīsus, pielej vīnu un maisa aptuveni minūti.
Pakāpeniski, pastāvīgi maisot, pa karotei pievieno iepriekš sasildītu dārzeņu buljonu. Vāra, līdz rīsi gatavi.
Pievieno sīki sagrieztus spinātus, nedaudz sāls un piparu.
Noņem no uguns, pievieno baziliku, parmezāna sieru un visu samaisa.
Recepte no Jūlijas Visockas grāmatas "Viens un divi - gatavs!" (Zvaigne ABC)