Rīsi ar citroniem un Indijas riekstiem
Ar rīsiem ir tāpat kā ar lēcām: mazliet fantāzijas, un no tiem var pagatavot pamatēdienu.
Sastāvdaļas:
1 glāze rīsu
50 g Indijas riekstu
750 ml verdoša ūdens
1/2 citrona
1 tējkarote kurkumas pulvera
1/2tējkarotes sinepju sēklu
1 tējkarote olīveļļas
saišķītis piparmētras
jūras sāls
Gatavošana:
Katlā ber rīsus, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno sāli un kurkumas pulveri. Rīsus vāra gatavus.
Pannā sakarsē olīveļļu un apcep riekstus, pievienojot sinepju sēkliņas.
Gatavos rīsus sajauc ar riekstiem un sinepju sēkliņām, pārlej ar citrona sulu un pārkaisa ar piparmētras lapiņām.
Ar rīsiem ir tāpat kā ar lēcām: mazliet fantāzijas, un no tiem var pagatavot pamatēdienu. Tas attiecas ne tikai uz risoto, kurš tā gatavošanas prasmi apguvušajiem izdodas jebkurā gadījumā - gan ar sarkanvīnu, gan ar bumbieriem, gan aknām. Par risoto vien var sarakstīt grāmatu. Tāpat ir ar irdenajiem rīsiem, piemēram, basmati: Indijas riekstus var aizstāt ar pistācijām vai mandelēm, bet kurkumu aizstāt gan neiesaku, jo tā ne vien piešķir aromātu un krāsu, bet ir arī neticami veselīga. Ja jūs kaitina spilgti dzeltenā krāsa, negatavojiet šo ēdienu!
Recepte no Jūlijas Visockas grāmatas "Viens un divi - gatavs!" (Zvaigne ABC)