Sardīņu un dārzeņu sacepums

Oriģinālajā receptē sautējumu ir paredzēts pārliet ar ūdens, eļļas un garšvielu maisījumu, taču var iztikt arī bez ūdens, toties palielināt olīveļļas daudzumu. Tādā variantā sautējums būs sausāks, taču labāk saderēs ar glāzi baltvīna.

Zivis ar kartupeļiem, tomātiem, sīpoliem. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zivis ar kartupeļiem, tomātiem, sīpoliem. Foto: Imants Ķīkulis

4 personām

Gatavošana 1 stunda

 

Sastāvdaļas:

1200 g svaigu sardīņu

2,5 deserta karotes jūras sāls

600 g kartupeļu

300 g sīpolu

100 g tomātu

100 g citronu

4 ķiploka daiviņas

3 ēdk. olīveļļas

200 g ūdens

Reklāma
Reklāma

1 tējk. maltu melno piparu

3-4 laurlapas

 

Gatavošana:

1. Sagatavo sardīnes. Zivis iztīri, izņem asakas un noņem galvas. Zivju filejas pārkaisi ar sāli un uzmanīgi samaisi, atstāj, lai 15 minūtes ievelkas.

2. Sagatavo dārzeņus. Kartupeļus, sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Arī tomātus un citronus sagriez šķēlītēs.

3. Kārto sautējumu. Sacepuma pannā apakšā liec sardīnes (vienu daļu pataupi virsai), virsū kārtās kartupeļus, ķiplokus, tomātus un sīpolus. Pašā virsū kārto pārmaiņus sardīnes ar citronu šķēlītēm un pārlej ar ūdeni, kas sakults ar eļļu, pipariem, sāli un salauzītām laurlapām.

4. Cep. Veidni pārklāj ar alumīnija foliju, liec līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī un sautē aptuveni 25 minūtes. Noņem foliju un turpini cept vēl aptuveni 15 minūtes.

 

Recepte: Iveta Galēja, stils Ilze Dušele, žurnāls Labu Apetīti

 

 

Sastāvdaļas