Sardīņu un dārzeņu sacepums
Oriģinālajā receptē sautējumu ir paredzēts pārliet ar ūdens, eļļas un garšvielu maisījumu, taču var iztikt arī bez ūdens, toties palielināt olīveļļas daudzumu. Tādā variantā sautējums būs sausāks, taču labāk saderēs ar glāzi baltvīna.
4 personām
Gatavošana 1 stunda
Sastāvdaļas:
1200 g svaigu sardīņu
2,5 deserta karotes jūras sāls
600 g kartupeļu
300 g sīpolu
100 g tomātu
100 g citronu
4 ķiploka daiviņas
3 ēdk. olīveļļas
200 g ūdens
1 tējk. maltu melno piparu
3-4 laurlapas
Gatavošana:
1. Sagatavo sardīnes. Zivis iztīri, izņem asakas un noņem galvas. Zivju filejas pārkaisi ar sāli un uzmanīgi samaisi, atstāj, lai 15 minūtes ievelkas.
2. Sagatavo dārzeņus. Kartupeļus, sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Arī tomātus un citronus sagriez šķēlītēs.
3. Kārto sautējumu. Sacepuma pannā apakšā liec sardīnes (vienu daļu pataupi virsai), virsū kārtās kartupeļus, ķiplokus, tomātus un sīpolus. Pašā virsū kārto pārmaiņus sardīnes ar citronu šķēlītēm un pārlej ar ūdeni, kas sakults ar eļļu, pipariem, sāli un salauzītām laurlapām.
4. Cep. Veidni pārklāj ar alumīnija foliju, liec līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī un sautē aptuveni 25 minūtes. Noņem foliju un turpini cept vēl aptuveni 15 minūtes.
Recepte: Iveta Galēja, stils Ilze Dušele, žurnāls Labu Apetīti