Karbonāde ar kartupeļu piciņām un burkāniem

Piedevās pasniedz tvaicētus burkānus un kartupeļu biezeņa piciņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

Karbonādei:

4 karbonādes šķēles ar kauliņu,

4 ēdamkarotes miltu,

sāls, malti pipari, 

2 olas,

bazilika lapiņas.

Kartupeļu biezputrai:

400 g kartupeļu,

100 ml piena,

ēdamkarote sviesta,

sāls.

Tvaicētiem burkāniem:

400 g burkānu,

Reklāma
Reklāma

ēdamkarote kausēta sviesta,

glāze buljona,

sāls,

cukurs.

 

Gatavošana:

Karbonādes šķēlēm jābūt 1,5-2 cm biezām. Tās viegli izdauza no abām pusēm, pārkaisa ar sāli un pipariem.

Olas iesit bļodā un sakuļ. Katru karbonādes šķēli iemērc olā, apviļā miltos un no abām pusēm apcep sakarsētās taukvielās.

Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī. Gataviem kartupeļiem nolej ūdeni un vēl karstus saspaida biezenī. Uzvāra pienu, pielej to kartupeļiem, pievieno sviestu, sāli un puto, līdz masa kļūst čagana. Kartupeļu biezeni pilda konditorejas maisiņā, uz ietaukotas pannas izspiež piciņas un 10 minūtes tās izkarsē cepeškrāsnī.

Burkānus notīra, sagriež gabaliņos. Katru gabaliņu apgriež bumbiņveidā. Burkānu bumbiņas apcep sviestā, liek katlā, pārlej ar buljonu, pieber sāli, cukuru un sautē, līdz burkāni mīksti. Burkānus izņem no buljona un notecina.

Uz šķīvja liek karbonādi, kartupeļu piciņas un burkānus, rotā ar baziliku.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"

 

Sastāvdaļas