Koča - grūbu biezputra
Biezputru pasniedz ar vidū izveidotu bedrīti, kurā ieliets izkausēts sviests.
Sastāvdaļas:
- 300 g grūbu,
- liels sīpols,
- 200 g žāvēta speķa,
- 2l ūdens,
- sāls
Gatavošana:
Grūbas uzber uz sausas pannas un apgrauzdē brūnas. Sīpolu notīra un sasmalcina, speķi smalki sagriež un apcep kopā ar sīpolu.
Katliņā kārtās liek grūbas un saceptos sīpolus ar speķi. Ūdeni uzvāra, pieber sāli un karstu pārlej grūbām. 1-1,5 stundas sautē cepeškrāsni. Gatava biezputra ir sausa un irdena.
Grūbu biezputru var sautēt arī bez speķa un sīpoliem. Tad biezputru pasniedz ar vidū izveidotu bedrīti, kurā ieliets izkausēts sviests.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"