Gaļas bumbiņu mērce
Maltās gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē.
Malto gaļu samīcām kopā ar olu un garšvielām. Veidojam nelielas
gaļas bumbiņas (kā frikadeles). Liekam uz pannas un apcepam no
visām pusēm. Gatavās bumbiņas pārliekam katliņā. Tad uz pannas
liekam cepties smalki sagrieztus sīpolus un sēnes. Gatavo masu
liekam klāt pie gaļas bumbiņām sautēties saldajā krējumā un tomātu
mērcē. Sautējam uz lēnas uguns, un tik ilgi līdz, gaļas bumbiņas ir
gatavas.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni, rīsiem vai griķiem.
Lai labi garšo :)
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa - 500.gr
- Ola - 1.gab.
- Garšvielas
- Sīpols - 1-2.gab.
- Saldais krejums - 200.gr.
- Tomātu mērce - 2-3.ēd.kar.
- Sēnes ja patīk