Cūkas mīkstums ar žāvētiem augļiem austrumu gaumē
Cūkgaļu var gatavot kopā ar žāvētām plūmēm, aprikozēm. Tuvo Austrumu ēdājiem nekad nav šķitis, ka gaļa un augļi nesaderētu. Šāds ēdiens cepeškrāsnī sutinās vairāk nekā stundu, taču darba, lai to pagatavotu, nav vairāk par 5 minūtēm. Vienīgais, kas jāņem vērā – ēdiens ir nopietns, pat diezgan smags…
Sastāvdaļas:
700 g cūkas mīkstuma, sagriezta nelielos gabaliņos
sauja žāvētu melno plūmju
sauja žāvētu aprikožu
100–120 ml pašmāju cidoniju sīrupa
šķipsna rupjā jūras sāls
šķipsna svaigi drupinātu melno piparu
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Karstumizturīgā traukā liec gaļu un žāvētos augļus, kārtīgi samaisi, pasāli, sapiparo un visbeidzot pārlej ar cidoniju sīrupu. Pārklāj ar foliju un ļauj, lai cepas stundu. Tad noregulē karstumu uz 200 grādiem, noņem foliju un ļauj, lai sautējums apbrūnējas vēl 10–15 minūtes. Vislabāk šis ēdiens sader ar irdenu kuskusu vai pat prosas putru.
Recepte: Signe Šēnfelde, žurnāls 100 labi padomi 2013/1
Foto: Rojs Maizītis