Cūkas mīkstums ar žāvētiem augļiem austrumu gaumē

Cūkgaļu var gatavot kopā ar žāvētām plūmēm, aprikozēm. Tuvo Austrumu ēdājiem nekad nav šķitis, ka gaļa un augļi nesaderētu. Šāds ēdiens cepeškrāsnī sutinās vairāk nekā stundu, taču darba, lai to pagatavotu, nav vairāk par 5 minūtēm. Vienīgais, kas jāņem vērā – ēdiens ir nopietns, pat diezgan smags…

Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis

Sastāvdaļas:

700 g cūkas mīkstuma, sagriezta nelielos gabaliņos

sauja žāvētu melno plūmju

sauja žāvētu aprikožu

100–120 ml pašmāju cidoniju sīrupa

šķipsna rupjā jūras sāls

šķipsna svaigi drupinātu melno piparu

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Karstumizturīgā traukā liec gaļu un žāvētos augļus, kārtīgi samaisi, pasāli, sapiparo un visbeidzot pārlej ar cidoniju sīrupu. Pārklāj ar foliju un ļauj, lai cepas stundu. Tad noregulē karstumu uz 200 grādiem, noņem foliju un ļauj, lai sautējums apbrūnējas vēl 10–15 minūtes. Vislabāk šis ēdiens sader ar irdenu kuskusu vai pat prosas putru.

 

Recepte: Signe Šēnfelde, žurnāls 100 labi padomi 2013/1

Foto: Rojs Maizītis

 

Sastāvdaļas