Laša plācenīši
Šos plācenīšus pasniedz ugunīgi karstus. Ja vēlas mazliet maigākus, tad 20 minūtes cep cepeškrāsnī, līdz tie kļūst zeltaini.
4 porcijas
Sastāvdaļas:
400 g notecināta, saplucināta konservēta laša
350 g kartupeļu biezeņa
2 plānās šķēlītēs sagriezti pavasara sīpoliņi
2 ēd. k. sīki sakapātu diļļu + dilles rotāšanai
1 viegli sakulta liela ola
Sāls un malti melnie pipari
2 ēd. k. kviešu miltu
60 ml olīveļļas
Citrona daiviņas pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā samaisa laša mīkstumu, kartupeļus, sīpoliņus, dilles un olu. Pieber sāli un piparus. No mīklas izveido astoņus plācenīšus. Viegli apkaisa ar miltiem.
2. Lielā pannā uz mērenas uguns sakarsē eļļu un cep plācenīšus 3-4 minūtes no katras puses, līdz tie k|ust zeltaini brūni. Nosusina papīra dvieļa.
3. Izrotā ar citrona daiviņām un dillēm un pasniedz karstus.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”