Pilotas. Gardām vakariņām
Šīs gardās gaļas bumbiņas nāk no Katalonijas Spānijā. Tas vislabāk garšo karstas, taču mīklu var sagatavot jau iepriekš.
4 porcijas
Sastāvdaļas:
500 g maltas cūkgaļas
50 g rīvmaizes
2 viegli sakultas lielas olas
2 ēd. k. sīki sakapātu pētersīļu
3 sīki sakapātas ķiploka daiviņas
50 g ciedru riekstu
Sāls un malti melnie pipari
1/2 tējk. malta kanēļa
1/2 tējk. saberzta muskatrieksta
125 ml eļļas fritēšanai
Pagatavošana:
1. Visas sastavdaļas ieliek liela bļoda un rūpīgi samīca.
2. Dziļā pannā uz mērenas uguns sakarsē eļļu, ieliek gaļas bumbiņas un 5-10 minūtes cep, līdz tās no visām pusēm apcepušās zeltaini brūnas.
3. Uz sasildīta šķīvja izklāj papīra dvieli, liek virsū pilotas un nosusina. Pasniedz karstas.
Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”