Spageti ar tunci
Ātri pagatavojama un garda maltīte.
Sastāvdaļas:
500 g spageti
1 kārba tunča olīveļļā (aptuveni 150 g)
1 zupas kauss vistas buljona
sauja pētersīļu zaļumu
sarīvēta 1 citrona miziņa
olīveļļa
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
Dziļā pannā sakarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas. Pievieno tunci, pusi pētersīļu zaļumu, sarīvētu citrona miziņu, šķipsniņu svaigi maltu piparu, pielej buljonu un, pastāvīgi maisot, karsē mērci uz mazas uguns.
Sālsūdenī, kam pievienota eļļa, izvāra spageti (jāvāra aptuveni 1-2 minūtes mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma).
Spageti pievieno mērcei, pielej 1 vai 2 tējkarotes olīveļļas un maisot karsē uz mazas uguns vēl 1-2 minūtes.
Pārkaisa ar atlikušajiem pētersīļu zaļumiem un tūlīt pasniedz.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"