Panēta vistas fileja apelsīnu mērcē. Gatavošana pa soļiem

Ja ir vēlēšanās virtuvē pasaimniekot ilgāk...

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas:

Vistas fileja

siers (puscietais)

milti

rīvmaize

1 ola

sāls

pipari

timiāns

1 apelsīns

1 burkāns

20g kausētais siers

Pasniegšanai: dārzeņi pēc vēlēšanās

 

Pagatavošana:

Vistas fileju nomazgājam aukstā ūdenī, nosusinām. Uzberam sāli, piparus, timiānu.

Apviļājam vistas fileju miltos, nopurinām, lai birst liekais nost.

Olu sakuļam ar dakšiņu.

Iemērcam tajā fileju.

Pēc tam fileju liekam uz rīveta siera un kārtīgi apvilājam, lai tā bagātīgi aplīp.

Apviļājam vēlreiz olā, un beidzamais solis rīvmaizē.

Reklāma
Reklāma

Ļoti uzmanīgi, lai nekas nekrīt nost, liekam cepties sakarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz brūns.

Apbrūnināto fileju liekam folija kabatiņā, cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm, atkarīgs no filejas lieluma.

Kamēr cepas fileja, gatavojam mērcīti:

Burkānu sarīvējam uz smalkās rīves, apelsīnu nomizojam, sagriežam.

Visu kopā sablenderējam.

Liekam karsēties katliņā ap 15 minūtēm uz nelielas uguns zem vāka, ik pa laikam apmaisot.

Gatavu izlaižam caur sietiņu, iemaisām sieru, sablenderējam.

Liekam fileju uz šķīvja un uzreiz apkaisām ar rīvētu sieru, lai uz karstās filejas tas pakūst.

Blakus kārtojam vārītos brokoļus un burkānus. Aplejam ar apelsīnu mērcīti.

 

 

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

Sastāvdaļas