Panēta vistas fileja apelsīnu mērcē. Gatavošana pa soļiem
Ja ir vēlēšanās virtuvē pasaimniekot ilgāk...
Sastāvdaļas:
Vistas fileja
siers (puscietais)
milti
rīvmaize
1 ola
sāls
pipari
timiāns
1 apelsīns
1 burkāns
20g kausētais siers
Pasniegšanai: dārzeņi pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Vistas fileju nomazgājam aukstā ūdenī, nosusinām. Uzberam sāli, piparus, timiānu.
Apviļājam vistas fileju miltos, nopurinām, lai birst liekais nost.
Olu sakuļam ar dakšiņu.
Iemērcam tajā fileju.
Pēc tam fileju liekam uz rīveta siera un kārtīgi apvilājam, lai tā bagātīgi aplīp.
Apviļājam vēlreiz olā, un beidzamais solis rīvmaizē.
Ļoti uzmanīgi, lai nekas nekrīt nost, liekam cepties sakarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz brūns.
Apbrūnināto fileju liekam folija kabatiņā, cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm, atkarīgs no filejas lieluma.
Kamēr cepas fileja, gatavojam mērcīti:
Burkānu sarīvējam uz smalkās rīves, apelsīnu nomizojam, sagriežam.
Visu kopā sablenderējam.
Liekam karsēties katliņā ap 15 minūtēm uz nelielas uguns zem vāka, ik pa laikam apmaisot.
Gatavu izlaižam caur sietiņu, iemaisām sieru, sablenderējam.
Liekam fileju uz šķīvja un uzreiz apkaisām ar rīvētu sieru, lai uz karstās filejas tas pakūst.
Blakus kārtojam vārītos brokoļus un burkānus. Aplejam ar apelsīnu mērcīti.
Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietim" dalībniece