Pusdienas "Eksotika". Gatavošana pa soļiem

Maiga un garda vistas filejas rulete ar cukini mērci.

Viegls ēdiens. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viegls ēdiens. Autores foto

 Sastāvdaļas:

1.
125g gargraudu rīsi
2 ēd.k kokosa skaidiņas
1 ēd.k eļļa
šķipsniņa sāls
150 ml konservētu ananāsu sula
150ml ūdens

2.
300g vistas fileja
2 banān
100g kausētais siers,klasiskais
kalnumētra 1/2 tēj.k
1/4 tēj.k sāls
citronpipari
ap 2 ēd.k kokosa skaidiņas

3.
1 maziņš cukini
1 mazā buņdžiņa konservēti ananāsi
kalnumētra 1/2 tēj.k
pipari

Pagatavošana:
Vistas fileju samaļam gaļas mašīnā, pievienojam sāli, kalnumētru, citronpiparus, izmīcam.
Folija gabalu iesmērājam ar eļļu, klājam virsū vistas filejas masu.
Pāri liekam kausēto sieru un banānus.

Rullējam kopā.
Kārtīgi saspiežam kopā visas šuves, arī galos, lai siers netecētu ārā.

Vistas ruleti apviļājam kokosa skaidiņās. Ietinam folijā un cepam cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.

Pēc 20 minūtēm atveram foliju un turpinām cept vēl 10 minūtes vaļēju ruleti, lai apbrūnē.
Gatavai ļaujam nedaudz padzist,lai griežot siers netcētu.

Reklāma
Reklāma

Kamēr cepas vistas rulete, turpināju gatavot mērcīti:
Sagriežam pusšķēlītēs cukini.


Uz pannas nelielā eļļas daudzumā uz vidēji lielas uguns cepam cukini ar pipariem un kalnumētru. Maisot apcepam 3 minūtes.

Pievienojam pannā ar cukini 2 ēdamkarotes ananāsu gabaliņus un 4 ēd.k konservēto ananāsu sulu.

Sautējam uz nelielas uguns zem vāka ap 6 minūtēm, līdz cukini gatavi.



Dažas cukini šķēlītes izņemam dekorēšanai, bet pārējo sablenderējam. Mērcīte gatava.

Arī rīsus paspēju pagatavot, kamēr vistas rulete vēl cepās.
Uz pannas uzlejam eļļu,uzberam rīsus un kokosa skaidiņas, sāli.

Maisot karsējam uz lielas uguns kādas 5 minūtes, vai līdz sāk smaržot pēc kokosa un skaidiņas sāk apbrūnēt.

Pielejam ūdeni un konservēto ananāsu sulu, kopējam šķidrumam labi jāapsedz rīsus.
Uz mazas uguns zem vāka gatavojam ik pa laiciņam uzmetam aci vai šķidrums nav iztvaikojis pirms rīsi gatavi. Ja tā gadās pielejam vēl ūdeni.
Gatavi rīsi, kad pēc garšas mīksti un šķidrums pilnībā uzsūcies.

Šādi uz pannas gatavoti rīsi vienmēr sanāk irdeni, nelīp kopā.
Šķīvī kārtojam rīsus, pāri šķēlītes cukini un ananāsu gabaliņus.

Blakus mērcīte un šķēlītēs sagrieztā vistas ruletīte.

Mērcīte ar piparotu saldumiņu.
Rīsi viegli saldi, aromātiski, trakoti gardi.
Ruletīte maiga, garda.

Viss kopā saskanīgi,viegla,svaiga garša.

 

Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas