Vistas šķiņķīši citronu marinādē

Fenomenāli vienkāršs, ātri pagatavojams un veselīgs ēdiens. Citrona miziņa dod rūgtumu, un, ja tev tas netīk, nomizo. Man patīk rūgtā un skābā salikums, tāpēc mizu atstāju. No vistas šim ēdienam derīgi ir arī stilbi, fileja vai krūtiņa. 

Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis

Sastāvdaļas:

6 vistas šķiņķīši 

2 nelieli svaigi citroni, sagriezti ripās

nedaudz sāls, piparu, eļļas 

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Karstumizturīgā traukā izkārto citrona ripas, liec tām virsū šķiņķīšus ar ādu uz augšu. Starp šķiņķīšiem ieliec vēl pa kādai citrona ripai un visu viegli pārslaki ar ēdamkaroti eļļas. Vari to visu bagātināt, piemēram, ar svaigu timiānu, Provansas stila garšvielu maisījumu, olīvām. Cep aptuveni 45 minūtes. Ja tev ir svarīgi, lai šķiņķīši būtu viscaur brūni, 15 minūtes pirms gatavs, izņem no cepeškrāsns un gaļas gabalus apgriez otrādi, un turpini cept. Citroni no gaļas būs izvilkuši gardu mērcīti, nevajadzēs gatavot atsevišķi.  

 

Recepte: žurnāls 100 labi padomi

 

Sastāvdaļas