Citronos cepti kartupeļi
Cep kartupeļus ar visu mizu, bet pirms tam rūpīgi nomazgā. Garšīgi kā karsti, tā arī auksti (tos vari izmantot par pamatu kartupeļu salātiem).
Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu
2 citroni, sagriezti daivās
1 ēdk. koriandra sēklu, sagrūstu piestā
1 ēdk. raudenes jeb oregano
olīveļļa pārslacīšanai, sāls, pipari
Pagatavošana:
Katlā vieglā sālsūdenī apvāri kartupeļus – aptuveni 10–12 minūtes (tiem jābūt al dente, proti, pacietiem), nokās, nosusini, sagriez rupjās daivās. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepamplāti nedaudz apslaki ar eļļu, liec kartupeļu un citronu daivas, pārkaisi ar koriandra un raudenes jaukumu, kā arī jūras sāli un pipariem. Cep aptuveni 45–60 minūtes, kamēr zeltaini.
Recepte: žurnāls 100 labi padomi