Sparģeļu un saldo kartupeļu frittata
Padoms sparģeļu gatavošanā! Frittata lieliski garšos gan silta, gan atdzisusi, piemēram, kopā ar svaigu, kraukšķīgu maizi.
6 porcijas
Nepieciešams:
• Sparģeļi – 1 buntīte
• Saldie kartupeļi – 2 gab.
• Svaigie spināti – 2 saujas
• Puravs – 1 gab.
• Olas – 6 gab.
• Saldais krējums – 100 ml.
• Siers Mozzarella – 125 g.
• Kreses – 1 sauja
• Rozā graudu pipari – 1 tējk.
• Sāls – šķipsna
• Olīveļļa – 2 ēd.k.
Pagatavošanas laiks: 40 min
Pagatavošana:
1. Nomizo saldos kartupeļus, sagriez strēmelītēs.
2. Notīri sparģeļus.
3. Noskalo spinātus, sīki sakapā ķiploku.
4. Sīki sagriez puravu, izmantojot tikai balto daļu.
5. Pannā, kuru iespējams izmantot arī cepšanai cepeškrāsnī, lej olīveļļu, viegli apcep kartupeļus (aptuveni 5 minūtes).
6. Pievieno ķiploku un puravu, turpini cept aptuveni 3 minūtes, tad pievieno sparģeļus un spinātus.
7. Olas sakul kopā ar saldo krējumu, pievienojot sāli un piestiņā saberztus rozā piparus.
8. Lej kulteni pannā uz dārzeņiem, turpini cept 2 minūtes.
9. Ar rokām saplēs Mozzarella sieru nelielos gabaliņos vai strēmelītēs, kārto tos pa virsu sacepumam.
10. Pannu ievieto līdz 180 grādiem grila režīmā sakarsētā cepeškrāsnī un turpini cept 15 – 20 minūtes.
11. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar kresēm.
Frittata lieliski garšos gan silta, gan atdzisusi, piemēram, kopā ar svaigu, kraukšķīgu maizi.
Padoms: Pirms gatavošanas sparģeļus notīri, - nogriez nelielu daļu kāta, kas tuvāk saknei, nomizo kātiņu un nolobi t.s. zvīņas.
Recepti iesaka: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis