Grilētas cūkgaļas šķēles. Nedēļas nogalē rīkojam dārza svētkus!
Cūkgaļas šķēles pasniedz kopā ar grilētiem tomātiem.
Sastāvdaļas:
4 šķēles cūkgaļas,
2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa,
1 sīpols,
sāls,
rupji maltu piparu maisījums,
pustējkarote vidēji asas paprikas pulvera,
4 tomāti,
3 ēdamkarotes augu eļļas
Gatavošana:
Pusotru centimetru biezas cūkgaļas šķēles viegli izdauza. Katru šķēli no abām pusēm ierīvē ar malto piparu, paprikas pulvera un sāls maisījumu.
Notīra un sasmalcina sīpolu, pārlej ar etiķi.
Gaļas šķēles liek lēzenā traukā, pārlej ar etiķi, pievieno sasmalcināto sīpolu un noslogo. Atstāj vēsā vietā 2 -8 stundas, lai iemarinētu.
Cūkgaļas šķēles kārto uz režģa un grilē no abām pusēm. Tomātus sagriež šķēlēs, kārto folijas panniņā, pārziež ar eļļu un liek uz režģa karsēties. Cūkgaļas šķēles pasniedz kopā ar grilētiem tomātiem.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"