Grilēta karbonāde ar kauliņu
Lai grilēta gaļa izdotos lieliski, ir svarīgi ievērot trīs likumus: 1. tikai svaiga un kvalitatīva gaļa; 2. laba marināde; 3. uzmanīga grilēšana.
Sastāvdaļas:
1000kg karbonādes šķēles ar kauliņu
3-4 ripās griezti sīpoli
3-4 saspiesta ķiploku daivas
sāls, pipari
100g labas eļļas
Pasniegšanai:
Zaļumi, krējums
Gatavošana:
Pērkot gaļu (tikai visskaistāko un svaigāko!), vari palūgt, lai pārdevējs sagriež gaļu šķēlēs – gaļas stendā naži visbiežāk ir krietni labāki, nekā mājās.
Gaļas Šķēles saliec traukā, pievieno sastāvdaļas un visu rūpīgi sajauc kopā.
Ļauj ievilkties vismaz 2 stundas.
Atceries, ka liela nozīme ir arī grilēšanas procesam! Gaļu nedrīkst piededzināt, tā jācep vienmērīgi.
Pasniegšana:
Gaļu kārto uz zaļumiem (izvēlējos skābenes) un, kolīdz gabaliņš no grila nocelts, uz katra uzliek tējkaroti krējuma. Rotā ar lociņiem, tomātiem vai citu zaļbarību.
Autors: Juris Kļaviņš, mednieks