Pildītas cukini pusītes
Šādi pagatavoti cukini garšos arī tiem, kuri „tos jocīgos dārzeņus” nemaz neēd. Var celt galdā gan ģimenei brīvdienu pusdienās, gan vakariņās, gan pārsteigt ciemiņus.
4 personām
45 minūtes pagatavošanai
Sastāvdaļas
4 cukini
150 g siera
2 olas
75 g gargraudu rīsu
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
4 ēdk. olīveļļas
daži zariņi timiāna
sāls, svaigi drupināti pipari
1/2 glāze ūdens
Gatavošana
1. Cukini gareniski pārgriez uz pusēm un ar karoti izgreb vidu.
2. Sālsūdenī novāri rīsus, nokās un noskalo aukstā ūdenī.
3. Sakapā sīpolu un ķiploku un karstā pannā 2 ēdk. eļļas apcep, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno izgrebto cukini mīkstumu un sautē 3 minūtes. Pieber rīsus, ieplucini timiāna lapiņas un sautē vēl 5 minūtes.
4. Sarīvē sieru, sakul olas un abus samaisi. Pievieno sāli, piparus, sasautēto cukini ar rīsiem, samaisi, liec izdobtajās cukini pusītēs un pārslaki ar eļļu. Ietauko karstumizturīgu trauku, liec tajā cukini pusītes, ielej ūdeni un cep 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Avots: www.kasjauns.lv, žurnāls "100 Labi Padomi"