Karstā tomātu mērce. Liekam lietā jauno tomātu ražu!

Šī karstā, biezā mērce ir aromātiska, un lieliski derēs kā piedeva gaļas ēdieniem.

Vislabāk šādas mērces gatavošanai izmantot pašu audzētus tomātiņus!

FOTO: Shutterstock.com

Vislabāk šādas mērces gatavošanai izmantot pašu audzētus tomātiņus!

1. Sagriežam sīpolus rupjās šķēlēs, liekam cepties ieteicams sviestā līdz veidojas caurspīdīgi, zeltaini.

2. Pievienojam rupji sagrieztus tomātus! Ieteicams cept vok-pannā labākam rezultātam, jo viss sutinās!

3. Uzberam mazlietiņ sāli, lai izdalās sula labāk!

4. Atsevišķi sajaucam krējumu ar soju, sāli,kariju pēc garšas, kariju lieku vismaz 1 ēdamkaroti, jo ļoti garšo un ar tomātiem iet roku rokā!

5. Kad tomāti pašķīduši, liekam klāt krējuma masu, uz mazāka karstuma cītīgi maisām līdz maina krāsu, sagaidām pirmo burbuli un liekam kādā trauciņā, ko pasniegt! Labu apetīti

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Tomāti - 2-3.gab
  • Sīpoli - 2.gab
  • Skābais krējums 25% - 150.grami
  • Sojas mērce - 1.ēdamkarote
  • Sāls, karijs