Sviesta pupiņas. Gatavošana – elementāra
Šobrīd, kad sviesta pupiņu īstā sezona, tās ir kļuvušas par mūsu ģmenes vakariņu galveno piedevu. Un tad uz šķīvja greznojas – kāds gaļas vai zivs gabaliņš, neprātā smaržīgi tomāti no mammas dārza un – dažās minūtēs pagatavotās sviesta pupiņas.
Sastāvdaļas:
- Sviesta pupiņas pākstīs (tik, cik plānojat apēst vienā reizē)
- Ēdamkarote sviesta
- Ūdens un šķipsna sāls
Gatavošana:
- Noskalo sviesta pupiņu pākstis.
- Pupiņu pākstīm nogriež galus.
- Liek vārošā ūdenī, kam piemesta šķipsniņa sāls (sāli var nelikt). Vāra aptuveni 5–7 minūtes. Nokāš.
- Uz pannas izkausē sviestu un apcep pupiņas zeltaini brūnas.
Variācijas:
- sviestam vari pievienot saspiestu ķiploku;
- pupiņas pēc apcepšanas vari pārkaisīt ar rīvētu sieru (kāds pašiem vislabāk garšo);
- pupiņas vari sutināt un apcept kopā ar puķkāpostiem;
- pupiņas vari pārkaisīt ar rīvmaizi.
Pārpalikums – parasti iztukšītis!