Sviesta pupiņas. Gatavošana – elementāra

Šobrīd, kad sviesta pupiņu īstā sezona, tās ir kļuvušas par mūsu ģmenes vakariņu galveno piedevu. Un tad uz šķīvja greznojas – kāds gaļas vai zivs gabaliņš, neprātā smaržīgi tomāti no mammas dārza un – dažās minūtēs pagatavotās sviesta pupiņas. 
Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi – kamēr pāksts ir maiga un mīksta –, tās ir ēdamas ar visu pāksti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi – kamēr pāksts ir maiga un mīksta –, tās ir ēdamas ar visu pāksti.

Sastāvdaļas:

  • Sviesta pupiņas pākstīs (tik, cik plānojat apēst vienā reizē)
  • Ēdamkarote sviesta
  • Ūdens un šķipsna sāls

 

Gatavošana:

  1. Noskalo sviesta pupiņu pākstis.
  2. Pupiņu pākstīm nogriež galus.
  3. Liek vārošā ūdenī, kam piemesta šķipsniņa sāls (sāli var nelikt). Vāra aptuveni 5–7 minūtes. Nokāš.
  4. Uz pannas izkausē sviestu un apcep pupiņas zeltaini brūnas.


Variācijas:

Reklāma
Reklāma
  • sviestam vari pievienot saspiestu ķiploku;
  • pupiņas pēc apcepšanas vari pārkaisīt ar rīvētu sieru (kāds pašiem vislabāk garšo);
  • pupiņas vari sutināt un apcept kopā ar puķkāpostiem;
  • pupiņas vari pārkaisīt ar rīvmaizi.

 

Pārpalikums – parasti iztukšītis!

Saistītie raksti